8 en 9 april, 20.30 uur: Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante...

 

Beste geachte lieve,

 

even een speciale kleine nieuwsbrief voor 5 nieuwe mensen die ik niet al op tijd verwerkt had voor de laatste nieuwsbrief maar die met hun vrienden wel erg welkom zijn straks in het Pleintheater. Hopelijk tot spoedig (en graag even reserveren, voor de eigen veiligheid maar ook om het theater en ons niet onnodig te laten zweten, 3 dagen vantevoren moet er een minimum aan reserveringen zijn).

groetkes, bernhard

 

Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante...

Als helft van het dubbelprogramma 'Tandem' (in de andere helft speelt de zangeres Maaike Martens) spelen wij een korte versie van ons programma ‘Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante…’. Tijdens mijn studie in Berlijn wemelde het van de hoorspelen en theaterstukken rondom de geniale Russische schrijver Daniil Charms, vreemd genoeg is Charms in Nederland nog steeds een geheimtip.

Welke geheimen verstoppen zic...h in water, hoe het beste om te gaan met vrouwen, waarom zijn blote mannen onverdraaglijk, welk dier is het dapperste van allemaal, hoe eindigt de strijd van leven en dood? Daniil Charms geeft antwoord. De Russische absurdist Daniil Charms (1905-1942) vangt de zinloosheid en gruwelijkheid van het alledaags bestaan in lichtvoetige en eenvoudige taal, in filosofische beschouwingen en vreemd-grappige verhaaltjes waarin mensen als marionetten met elkaar botsen.

De pianiste Isabelle van Dooren heeft samen met mij een muziektheater-programma ontwikkeld op basis van teksten van Daniil Charms en muziek van veelal moderne componisten (waaronder bv Stefan Meylaers en Stephen Westra). De muziek is in onze voorstelling veel meer dan slechts ondersteuning of een trucje om de dingen smeuïger te maken, de muziek speelt een grote zelfstandige rol. Marte Gerritsma is Isabelle opgevolgd als reguliere pianiste van de voorstelling.

RESERVERINGSLIJN
020 6933380
www.pleintheater.nl

Back to top