april 2013

Beste geachte lieve allemaal,

het NRC schreef naar aanleiding van het optreden van mijn pianiste Ariadne Verstegen en mezelf op de Utrechtse 'Nacht van de Poëzie' dat wij 'de kleine zalen overtuigend aan het ontgroeien' zijn, in de lijn hiervan ben ik dan ook deze maand nauwelijks met pianiste in een kleine zaal te vinden, alleen maar eentje, op 4 april. Wij ontgroeien dus de kleine zaal en hebben geen idee waar nu naartoe, de mensen van de grote zalen kennen ons niet, de meeste mensen van de kleine zalen trouwens ook niet. Maar goed, wij ontgroeien dus.

vogelvlucht

Donderdag 4 april, 20 uur, De War, Kleine Koppel 40, Amersfoort: 'Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante...'
www.dewar.nl 
 

Zaterdag 20 april, 14.00 uur, Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, Utrecht: Deelname aan de opening van de expositie van Gabriele Stötzer (in het kader van festival City to Cities) http://www.city2cities.nl/

Zaterdag 20 april, 20.00 uur, Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3, Utrecht: De Vorlesebühne
met Paulien Cornelisse, Ariadne Verstegen, Sylvia Hubers, Kasper C.Jansen, Bernhard Christiansen, muziek: Jyoti Vennix
www.kortvreemdproza.nl

Zondag 28 april, 13.00-17.00 uur, De Drie Dorstige Herten, Lange Nieuwstraat 47, Utrecht
3 of 4 keer 30 minuten De Vorlesebühne, met erin en daarnaast muziek. Met schrijfsels en voordrachten van Sylvia Hubers, Jan Veldman, Bernhard Christiansen en Kasper C. Jansen + mogelijke gastoptredens van Duitse auteurs, in elk geval Gabriele Stötzer. Muziek: Bas Marée en Anouk Abels
http://www.city2cities.nl/

Zaterdag 4 mei, 21.00 uur, Café Averechts, Lijsterstraat 49, Poëzie-entiteit Blauw: Verdrietig zijn omdat het mag!
www.averechts.nl

En laat ik deze maand

De loep

maar beperken tot de opmerking dat ik blij ben dat Paulien Cornelisse nu eens met ons meespeelt in de molen maar vooral trots ben dat mijn pianiste Ariadne Verstegen bij ons nou eens als schrijfster haar debuut maakt. En dan, ja, dan alleen nog een speciale focus op 4 mei. Ik heb dus de merkwaardige en bijzondere eer om misschien als eerste Duitser eens een herdenkingsactiviteit in Nederland te leiden. En wij zijn nog op zoek naar mensen die samen met ons 30 jaar Averechts en hun verdriet willen vieren.

Het resultaat van het gooien in een trechter van 30 jaar café Averechts, 112 maanden Blauw, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag levert 'Verdrietig zijn omdat het mag!' als thema op. De zaterdagavond van 4 mei is opgedragen aan diegenen die wij door oorlog en ziekte zijn kwijtgeraakt, aan de dood zelf, aan de liefdes die ons door misverstanden zijn ontvallen, die naar ons kijken alsof juist uit ons het leven is ontsnapt. Iedereen is uitgenodigd om zijn of haar meest trieste lied te zingen, verhaaltje of gedicht te vertellen, dansje te doen. 
Deelnemen zullen als niets misgaat o.a. Sylvia Hubers, Jan Schellink alias HemToe, Meike Veenhoven, Peter Brouwer, Johannes Huneman, Joop Nolles, de Stille Fanfare. Meer deelname wordt verwacht en is welkom. In bijzondere mate is iedereen welkom die wel eens ongelukkig in café Averechts heeft gezeten gedurende de afgelopen 30 jaar. Mail voor meer info eventjes naar info@bernhardchristiansen.nl.

hopelijk tot ziens, hier of daar, bernhard

Back to top