Blauw en Vorlesebühne e.a.

Beste geachte lieve allemaal,

ondanks kerstraketten en oudjaarsvalkuilen ben ik dus tot mijn eigen lichte verbazing nog steeds in leven met alle gevolgen vandien, de optredens, de nieuwsbrieven, u weet wel. 100 Nederlandse ogen werden dit jaar weer eens opgeofferd aan de feestelijkheden, ik hoop dat u de uwe nog wel eventjes hebt mogen houden.

Er zijn er deze maand vooralsnog voor mij twee belangrijke en twee andere optredens en een stiekem optreden te vermelden.

 

Op 10 januari om 14.45 uur in café Averechts (Lijsterstraat 49) is Marein Baas de gastorganisator en in dit geval ook presentator van Poëzie-entiteit Blauw.

De Harem in mijn Navel

Het egocentrisme verdient meer liefde en meer aandacht, Poëzie-entiteit Blauw laat vandaag eens wat eenzame bollen bloeien en wat vreemde gezamenlijkheid opwekken.

Jannos Groffen doet artistieke bokkensprongen om zijn isolement te doorbreken. Bernhard Christiansen treedt op met de dode schrijver Daniil Charms en de levende pianiste Isabelle van Dooren. De dichteres Maria van Daalen gaat voor in voudou-gebed en Krijn Peter Hesselink is erg erg alleen. En zijn bassist Simon Lobach ook. En Marein Baas ruimt de pulkjes op.

Egocentrische zielen in het publiek kunnen op het open podium eventjes hun roerselen laten horen. 

De toegang is gratis, nog steeds.

 

De Vorlesebühne, het Nederlandse podium voor korte vreemde proza, verandert in 2010 haar structuren, de kern van de groep wordt kleiner en wij gaan meer met wisselende gasten experimenteren, waaronder soms ook bekendere namen (bijvoorbeeld Raoul Heertje). Het concept blijft hetzelfde, een boeiende en grappige licht theatrale compositie uit een grote hoeveelheid teksten van korte proza, gemengd met speciale Nederlandstalige of op een andere manier opvallende muziek. 

De Vorlesebühne op 16 januari draait rond het thema 'Handicap', de gevolgen maar natuurlijk vooral ook de voordelen van het hebben van een handicap. Als speciale gasten begroeten wij deze keer de Utrechtse stadsprozaist Ingmar Heytze, Liesbeth Mende en het op basis van de teksten improviserende muzikale duo "Heug". Daarnaast zullen Bernhard Christiansen, Sylvia Hubers, Caroline Kramer en Marein Baas aan literaire openhartigheid doen.

20.00 uur (zaal open 19.30 uur), Houtzaagmolen de Ster, Molenpark 3, Utrecht.

toegang: 5/6 euro.

Wie met een groepje van 4 komt kan 3 laten betalen en mag dan zelf gratis naar binnen, wie deelneemt (max. 3 pers./ 3 min.) aan het open podium ontvangt een vrijkaartje voor de volgende Vorlesebühne.

www.kortevreemdeproza.nl

 

De twee andere optredens:

13 januari, 20.30 uur: Slok op Utrecht

Poëzie & journalistiek in het kleinste café van Utrecht. Iedere 2e woensdag van de maand in café Willem Slok. (Korte Koestraat 2, Wijk C, richting station).

Mijn taak is het om een gedicht te laten horen rondom de WC-polemiek in de Utrechtse Letterenbibliotheek, daarnaast ook ander eigen werk. Het andere thema op die avond is een veertien jaar oud meisje uit Utrecht dat van zeilen en het Guinness Boek of Records houdt, de andere dichter is Hanneke van Eijken.

De toegang is gratis, de avond wordt georganiseerd door Het Poëziecircus. www.poeziecircus.nl

27 januari, Nijmegen:

Een optreden als deelnemer aan een Duits-Nederlandse slam, zie voor meer informatie www.wintertuin.nl

 

En over het stiekeme optreden vertel ik natuurlijk niets, is gewoon weer zo’n okkult gedoe.

Hopelijk tot ziens enzo,

bernhard

 

www.bernhardchristiansen.nl

Back to top