Blauw en Vorlesebühne januari 2012

Beste geachte lieve,

gefeliciteerd met het overleven van de kleine burgeroorlog jongstleden, er zijn maar weinig handen afgerukt en wat oogjes voorgoed uitgeblazen, er waren geen ontplofte hersenen, wees dus welkom in het nieuwe jaar.

De Vorlesebühne heeft een hele mooie drukke kerstavond gevierd, met Jezus in ons midden en met 60 bezoekers. Op basis van dat succes zijn al knopen doorgehakt en is besloten dat wij dit jaar weer op kerstavond zullen spelen, ook al is het dan een maandagavond.

Er zijn een boel data in de wereld, hier slechts mijn data:

Zondag 8 januari, 15.00, Café Averechts, Lijsterstraat 49, Utrecht: Poëzie-entiteit Blauw presenteert: "Stoorzender!"

Zaterdag 21 januari, 20 uur, Houtzaagmolen De Ster, Utrecht: De Vorlesebühne

Zondag 29 januari, 20.00 uur, Café Brecht, Weteringschans 157, Amsterdam: Deelname aan Duits-Nederlandse Lesebühne van Adele Atzert.

En daarnaast zijn er deze maand nog een viertal kleine optredens van mij op Lesebühnes en slampodia in Duitsland (Koblenz, 2 x Heidelberg, Esslingen), terug te vinden op mijn site en myslam.net.

En dan nog wat uitbundigheid:

Zondag 8 januari, 15.00, Café Averechts, Utrecht: Poëzie-entiteit Blauw presenteert: "Stoorzender!"
De maatschappij staat bol van de storende elementen: storende buren, storende kinderen, storende geluiden, storend uitzicht. Wie stoort ons? Wat stoort ons? Hoe storend zijn wij zelf eigenlijk? En hoe nuttig kan het storen zijn?
Poëzie-entiteit Blauw onderzoekt verschillende stoorzenders, van Burlesque-strippers tot Kleuterjuffen, van Absurdisten tot Maatschappijleraren en van Cynici tot Lijmers.
Met: Cat Mafu, Pieter Bouwman, Daniël Vis, Kasper C. Jansen + open podium
Presentatie: Nienke Esther Grooten & Bernhard Christiansen
entree: gratis
PS: Denk eraan, zet vandaag het mobieltje vooral niet uit!

Zaterdag 21 januari, 20 uur (molen open vanaf 19.30), Houtzaagmolen De Ster, Utrecht, De Vorlesebühne: Vlinders en Vliegtuigen
Beide kunnen in je buik zitten en daar verwarring stichten. Laat de Vorlesebühne eens emotioneel gaan doen, laten wij de vlinders nou eens vliegen, de tuigen nou eens fladderen, het is niet voor niets januari.
Vorlezers: Kira Wuck (actuele NK-slam winnares), Joubert Pignon, Sylvia Hubers, Kasper C. Jansen, olv Jan Veldman,
Noten: Casper and His box of rain
entree: 9/6 euro
reservering voor stoel of open podium: veldman.jan@gmail.com

De sites: www.kortvreemdproza.nl, www.bernhardchristiansen.nl, www.averechts.nl, www.myslam.net

En ja, nog iets administratiefs. Als het eventueel zo is dat je graag nieuws van De Vorlesebühne ontvangt maar de andere dingen van mij minder relevant of interessant voor jou zijn, dan kun je piepen, dan kom je voortaan op een ander spoor terecht. En als je liever helemaal niets meer wilt ontvangen dan kan dat natuurlijk ook.

hartelijke groet, bernhard

Back to top