Blauw en Vorlesebühne op 14 en 20 november e.a.

Beste geachte lieve allemaal,

 

Het kind heeft inmiddels een naam. Het heet ‘Nu daarentegen heb je vele handen, voeten’. De doop is nog steeds op 27 januari tijdens het Utrechtse Huis van de Poëzie en een tweede openbare doop zal er zijn op 26 februari in de vertrouwde houtzaagmolen. Het laatste zal een dubbele bundelpresentatie worden, een samenspel met Maud Vanhauwaert (+ gasten, in elk geval Lotte van Dijck en Sylvia Hubers).

 

Maar nu het nu:

Tot en met 27 november is er in café Averechts een tijdelijke expositie te zien met de meest opmerkelijke en mooie Blauw-posters van de afgelopen 7 jaar, gemaakt door onze vaste ontwerpers Tjerk Jan Oord en Tom Rijpert, aangevuld met een paar verhaaltjes en gedichtjes eromheen.

 

En dan het morgen:

14 november, 14.30 uur, café Averechts, Lijsterstraat 49, Utrecht

Poëzie-entiteit Blauw presenteert: Dobbelslam!

Deelnemers aan Poetry-slams klagen vaak over falende jury's, jury's die de goede dichter willekeurig en ongerechtvaardigd terzijde schuiven ten gunste van een of andere oubollige of modern-aanstellerige dichter, ten gunste van iemand met rammelende teksten en een nep-performance. Om deze misstand tegen te gaan organiseert Blauw voor de tweede keer een Dobbelslam, een slam waarin iedereen evenveel kans maakt om te winnen, een slam waarin de grillen van de juryleden ondergeschikt worden gemaakt aan de wijsheid van het lot. Dobbelstenen zullen bepalen hoe succesvol de dichters zijn en de deemoedige kunst van de juryleden zal het zijn om uit te leggen waarom de dobbelstenen gelijk hebben. Naast het lot heeft ook het publiek een stem, de publieksprijs gaat vanmiddag naar het meest overtuigende jurylid.


Wij hebben niet voor de meest bekende maar daarvoor in de plaats voor de meest welbespraakte en veelbelovende juryleden gekozen:

Geurt Roffel, dominee en ex-huisgenoot maar vooral de duidelijke publieksfavoriet van het afgelopen jaar

Jos W. Lemaier, jurist, bedrijfsadviseur en voorzitter van Het Poëziecircus

Nienke Esther Grooten, dichteres en knutselares en vertegenwoordigster van het Speelse Woord

Pom Wolff zal proberen om zijn titel als beste Dobbelslam-dichter te verdedigen en Kila&Babsie krijgen de kans om hun plek als zwakste deelnemer van zich af te schudden.
Daarnaast durven het de volgende zeven dichters aan om zich voor voor het eerst aan het oordeel van de dobbelstenen te onderwerpen:
Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, Gijs ter Haar, Arnoud Rigter, Sander Groen, Juvu de Ruiter, Nikki Dekker

Presentatie: Bernhard Christiansen

Assistentie (dus de bediening van de waterkikkers maar ook andere belangrijke taken): Sophie Kok

entree: gratis


En dan het ‘volgende week’:

19 november, Centrale bibliotheek Utrecht: Kasper C. Jansen zal samen met mij een klein optredentje van de Vorlesebühne doen als onderdeel van de slotavond van ‘Nederland leest’, ‘De kunst van het ouder worden’ is het thema.

20 november, 20.00 uur, Houtzaagmolen De Ster, Molenpark 3, Utrecht:
De Vorlesebühne: 'De rok en de broek van het universum'

De wetenschap maakt het tegenwoordig tot haar gewoonte om planeten te ontdekken waarop leven niet meer te vermijden valt. Maar hoe zal dat leven geordend zijn, hoe zit het met de emancipatie in het heelal, welke kledingstukken worden ook buiten onze dampkring nog serieus genomen?

met: Ellen Deckwitz, Bernhard Christiansen, Julia Veldman, Marein Baas, Kasper C. Jansen en als muzikante Sophie Jurrjens (winnares kunstbende Utrecht 2009).

Vanaf 19.30 uur bent u welkom, de entree is 6/5 euro, via info@bernhardchristiansen.nl zijn reserveringen voor het open podium of gewoon een plekje om te zitten mogelijk.

En dan het ‘volgende maand’: een NK poetry-slam op 6 en 10 december en een Vorlesebühne op 11 december.

En dan het ‘volgend jaar’, nee, dat heb ik al gehad. Kan alleen nog even noemen dat de inmiddels officiëel voor zijn korte proza met de Constantijn Huygens prijs bekroonde A.L. Snijders in januari voor de tweede keer een van onze medespelers zal zijn.

Dan dus tot morgen of volgende week of volgende maand of desnoods tot volgend jaar, veel sterkte en geluk en alles,

bernhard

Back to top