Blauw stemmen tot 24 februari en Vorlesebühne op 20 en 23 februari

 

Beste geachte lieve allemaal,

t/m 24 februari (niet 28 zoals ik eerder schreef) valt er nog op Blauw te stemmen via www.keivanutrecht.nl. Van de 11 kandidaten gaan er de 6 met de meeste stemmen door naar de laatste ronde waar dan weer een jury alles overhoop haalt en bepaalt welke 3 projecten een steen en een geldprijs hebben verdiend, een geldprijs die weer een beetje meer ruimte zou kunnen scheppen voor het licht absurdistische lowbudget podium Blauw. Op dit moment bungelt Blauw met 9 of 10 procent op de vijfde of zesde plaats, het is dus noch lekker veilig noch lekker kansloos, elke stem kan het verschil maken. Mijn dank alvast aan iedereen die reeds op Blauw stemde. Einde verkiezingspraatje.

Wat gaat Blauw doen in maart en mei? Op 14 maart doet Blauw aan 'IJle Klanken' , een middag met zwartegatenpoëzie en zingende zaag, boventoonzang en theremin, ijle vocale improvisaties en stiltegedichten, een middag in samenwerking met Sylvia Hubers. Onze gasten zijn dan o.a. Heug, Jan Bais, Borg Diem Groeneveld en Genetic Choir.

Op 8 mei is het thema van Blauw 'Kettingreacties' en de mede-organisatoren zijn dan de Amersfoortse theater-knutselaars 'De Spullenmannen'. Dan zal het wemelen van kettingreacties tussen dichters, voorwerpen, publiek. Hiervoor zoeken wij nog naar geschikte dichters.

 

 

De Vorlesebühne

20 februari, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) 

Houtzaagmolen De Ster 

Molenpark 3, Utrecht 

entree: 5/6 euro

 

Ondanks een drukbezochte januari-aflevering (kleine 50 bezoekers!) is het thema van de Vorlesebühne op 20 februari in de houtzaagmolen 'Duwen en Draaien'. Wat beweegt er vanzelf, waar moeten wij een handje helpen, waar worden wij een handje geholpen, met of zonder toestemming? Naast de vaste leden Sylvia Hubers en Bernhard Christiansen spelen deze keer de volgende gasten met ons mee:

- Martijn Teerlinck uit Amsterdam, schrijver, dichter, finalist van het NK-poetry-slam 2009

- Roel Weerheijm uit Utrecht, medewerker en befaamd interviewer bij 'De Boekenkrant' maar vooral ook bekend als grote man die tegen muntjes drankjes geeft aan de bezoekers van de Vorlesebühne

- Maud Vanhauwaert, afgestudeerd woordkunstenares en theatermaakster uit Antwerpen, onze eerste Vlaamse connectie waar wij heel blij mee zijn

En ja, de liederen. Wat krijg je als een Bernhard Christiansen gevraagd wordt om 'in de traditie van Brecht' Duitstalige liederen voor draaiorgel te schrijven? Wie dat wil weten moet dus vooral deze keer gaan komen, Maurits Cornelis en Caja van der Werff zullen samen met hun draaiorgel jouw oren eens vreemd laten teuteren.

reservering voor kaartjes of het open podium (max 3 mensen, max 3 minuten): info@bernhardchristiansen.nl

Bij groepjes van vier mag eentje gratis naar binnen, de deelnemers aan het Open podium in januari Carel Kramer en Jolies Heij hebben voor deze keer een vrijkaartje verdiend.

 

De Vorlesebühne

 23 februari, 20.00 uur

 De Nieuwe Anita 

Frederik Hendrikstr.111, Amsterdam

entree: gratis

 

 

De vaste leden Sylvia Hubers, Caroline Kramer en Bernhard Christiansen zullen samen met de speciale Amsterdamse gasten Boris de Jong en Martijn den Bakker en het muzikale impro-duo Heug (dat in januari in onze molen een heel boeiend en verrassend samenspel met de schrijvers uit hun mouw wist te schudden) een voorstelling van ruim drie kwartier spelen.

 

zie ook www.denieuweanita.nl en www.kortevreemdeproza.nl.En op 5 maart is er dan weer iets bij Kees Wennekendonk, weer eens onder meer een try-out van mij en Isabelle, moderne muziek van o.a. Stephen Westra en teksten van mezelf (gedichten op basis van jeugdherinneringen van mij en Isabelle) en Daniil Charms. Maar wie zo'n speciaal cultureel mengsel als het Pindaconcert graag eens wil meemaken moet wel snel zijn, het is dus heel intiem en klein en de avonden zijn de laatste tijd meestal vroeg uitverkocht (zie www.keeswennekendonk.nl).

graag tot ziens enzo, bernhard

 

Back to top