juli + augustus

Beste geachte lieve allemaal,

 

eventjes een zomerpiepje, er is niet veel maar wel iets, 2 speciale projecten en ook enkele festivals.

Volgende week sla ik samen met theatermaakster en actrice Jacqueline Korevaar aan het knutselen en fantaseren. Dat doen wij in De War in Amersfoort en aan het eind van de week zal er als niet van alles misgaat een klein theaterstukje of fragmentje zijn, een pril try-out van iets wat wij nu zelf nog niet kennen. Dus, misschien een aardig klein misbakseltje en uniek eendagsvliegje, misschien iets wat dan nog maar net kan huilen en pas later zal ontwikkelen, misschien ook iets wat al heel mooi en bijna af is, wie weet. Zondag 17 juli om 20 uur in De War, Koppel 40, Amersfoort. Wie nieuwsgierig is graag even reserveren (alleen al om te kunnen informeren als het misschien toch niet lukt): info@bernhardchristiansen.nl

In de week daarop is mijn partner de dichteres en theatermaakster Maud Vanhauwaert uit Antwerpen. Liefhebbers van de Vorlesebühne (en bezoekers van onze bundelpresentatie in de molen) kennen haar. Wij zullen 6 dagen samen aan een sprookje gebaseerd op het nieuws van die week werken dat dan op zaterdag 23 juli om 19 uur op radio 1 in het ‘Radiolab’ te horen zal zijn. Eventueel is dat hoorspel ook live mee te maken in de kelder van de Cultdealer (Jansbrugkelder, Utrecht): www.cultdealerenzo.nl

Daarna raak ik een paar dagen in Hamburg verzeild, zal daar op 26 en 27 (en eventueel 29) juli aan slams deelnemen en keer dan terug via Hongerige Wolf (http://www.festivalhongerigewolf.nl) vlakbij de Duits-Nederlandse grens. In Hongerige Wolf zal ik op 30 juli om 20 uur nog eens onderdeel zijn van ‘3 keer kort’, het eerder bij de Cultdealer mee te maken avontuur olv Taco Schreij, een unieke mengeling van teksten, muziek, film.

Op 31 juli mag ik weer eens samen met Maud Vanhauwaert als peter/meter de poetry-slam van Watou (http://www.watou2011.be) opvrolijken (in België dus, bij Poperinge).

14 augustus heb ik dan de eer om deel uit te mogen maken van de randprogrammering van het Eindhovense festival Folkwoods (www.folkwoods.nl), samen met Arnoud Rigter en Lotte Asveld het ‘Uur van de dichters’ te vullen.

Op 24 augustus spelen Isabelle van Dooren en ik nog eens op Noorderzon (www.noorderzon.nl) in Groningen samen, deze keer vooral ‘Onsje’. Op 25 augustus is De Vorlesebühne in Leusden te gast. En op 27 augustus speel ik weer eens op Franje (www.franje.nu) in Amersfoort, dan zal ik voor het eerst met Ariadne Verstegen als begeleidende pianiste een gedeelte van het Charms-programma spelen. Maar over deze dingen later meer.

En ja,  voor 18 september bij Poëzie-entiteit Blauw zoek ik alvast artiesten en kunstenaars van elk pluimage die bereid zijn om in de geest van Mark Rutte eens hun waarde te laten toetsen, dan zoeken wij namelijk ‘de artiest met een toekomst’.

Zover nu, graag tot spoedig hier of daar, vriendelijke groet,

bernhard

Back to top