mei 2010

 

Beste geachte lieve allemaal,

 

Waarom het trekken aan de mouw nu weer? Er zijn twee grote dingen en wat frutseltjes in mei om mee te maken.

 

Op 9 mei om 15.00 uur in Café Averechts een nieuwe aflevering van Poëzie-entiteit Blauw

 

‘Kettingreactie’ 

 

Je slaat een spijker in het been van een dichter en zijn mond gaat plotseling open. De dichter opent zijn mond en een gevoelige vlieg bezwijkt ter plekke. De vlieg valt op de grond en er dwarrelt stof omhoog. Stof tot nadenken, dus iedereen denkt even na totdat het stof weer op is. Alles hangt met alles samen, de ene handeling lokt de volgende uit, het ene woord het andere. Een heldere middag is het doel, een logische heldere middag waar dichters, voorwerpen, publiek en presentator vaste entiteiten zijn die met elkaar gezellig botsen.

 

Voorwerpen: De Spullenmannen, 

 

Tekst: Han van der Vegt, Nienke Esther Grooten, Tifèn Huchet, GentleMax Krochtenstein

 

Muziek: Jan Veldman

 

Presentatie: Bernhard Christiansen

 

Lijsterstraat 49, Utrecht

 

Entree gratis

 

 

 

 

15 mei, 20 uur

 

Het thema van De Vorlesebühne, het podium voor Nederlands kort proza, is in mei „Compote en Complot – een samenzweringsjam“. 

Wat Wilders kan dat kunnen wij veel beter, vijanden verzinnen, complotten uitwerken, slachtofferschap creëren. Wij rekenen erop dat Wilders en zijn kornuiten van alles zullen doen om ons hierbij te dwarsbomen maar wij trappen nergens in.  

Deze keer bij ons geen moslims maar een overvloed aan Vlaamse schrijvers, met alle gevolgen vandien. Dus kom gerust maar blijf goed letten op jouw spullen.

 

Uit Vlaanderen: Sylvie Marie, David Troch, Xavier Roelens

Uit Nederland: Sylvia Hubers, Nyk de Vries, Bernhard Christiansen

Uit Muziekland: Merel Hutten

 

Houtzaagmolen 'De Ster' (Molenpark 3), Utrecht

 

Entree: 6/5 euro. 

 

reservering voor plek of open podium: info@bernhard Christiansen.nl

 

Bij groepjes van vier mag eentje gratis naar binnen, de deelnemer aan het open podium van afgelopen keer Martien Slotemaker ontvangt deze keer een vrijkaartje.

 

 

 

En nu de frutsels: 

 

Op 3 mei doe ik weer eens mee aan een voorronde van poetry-slam in De Bastaard (Utrecht), georganiseerd door het Poeziecircus (www.poeziecircus.nl).

 

13 mei is een gortige dag, van 12 uur tot 24 uur zal in een buitenwijk van Utrecht "Mei" worden gelezen door meer dan 100 mensen. Ik zal om 21.20 uur pagina 95 lezen, ik reken op een grote hoeveelheid juichend publiek. Meer informatie over de exacte plek en alles is te vinden via www.roodnoot.org/leesmei

 

 

Op 15 mei om 13.30 uur valt gratis in de Centrale bibliotheek van Utrecht een kleine delegatie van de Vorlesebühne te bewonderen. Met een voorstelling van een klein half uur geven wij een indruk van enkele deelnemers die ‘s avonds in de molen op een andere manier mee te maken zijn (dit is dus geen preview van de avond!)

 

Van 26 t/m 29 mei neem ik deel aan een kleine internationale poetry-slam tournee door Duitsland (Frankfurt, Freiburg, Marburg, Giessen). Misschien dat er later op mijn website preciesere gegevens verschijnen maar als iemand daadwerkelijk belangstelling heeft dan kan er ook per mail nog eens worden nagevraagd.

 

Zo ver, een gelukkige maand nog en dit soort dingen, hopelijk tot ziens. 

 

bernhard

 

www.kortevreemdeproza.nl, www.bernhardchristiansen.nl

 

Back to top