Nieuwe Ouders

Wat moet je doen wanneer je ouders op een dag koeler zijn dan anders en zich niet meer willen laten opwarmen?

Twee broers, Hans en Willem, die hun ouders kwijt zijn en die daarom besluiten om voortaan de zaken nieuw te ordenen, eentje moet voortaan de ouders zijn, de ander het kind. De broers zijn niet hetzelfde, de één is gefascineerd door wiskunde en het heelal, de ander heeft een zwakte voor konijnen en koestert het geloof in een caissière. Bij de één jeuken voortdurend de handen, de ander weet zijn handen in zijn mouwen te houden en blind op zijn intuïtie te vertrouwen. En dan is er de buitenwereld, komen zij in de supermarkt regelmatig mensen tegen, horen zij op de radio van vluchtelingen. Zijn de vluchtelingen misschien kunst of bestaan zij werkelijk, wat nou als zo'n vluchteling ineens op bezoek gaat komen, lust die wel kip met appelmoes? En dan is er natuurlijk Roelof, het vage vriendje van Hans, de wijsneus van gescheiden ouders die met groot gemak het nieuwe gezin weet te ondermijnen.

“Zeg, hebben we eigenlijk papieren?”
“Papier bedoel je? Ja, er is een schrijfblok in het keukenlaatje.”
“Nee niet papier, papieren! Papieren waarin staat dat jij mijn ouders bent, en dat wij beide onderdelen zijn van hetzelfde gezin.”
“Ik, uh, ik weet niet, ik heb zulke papieren nooit gezien. Ik geloof niet dat wij zulke papieren hebben. Maar voor zover ik mij kan herinneren zaten we altijd in hetzelfde gezin, op de een of andere manier.”
“Dromen, fantasie en herinneringen, deze dingen zijn vaak moeilijk te onderscheiden. Heb jij misschien een dagboek bijgehouden?”

Spelers : Willem: Maurits Broekema
Hans: Bernhard Christiansen
Schrijver : Bernhard Christiansen
Live muziek : Daniel Hentschel (Danibal)
Regie : Maurits Broekema

Back to top