NK poetry-slam en De Vorlesebühne

Beste geachte lieve,

11 december is de laatste Vorlesebühne van dit jaar, het thema gepast 'Het heilige water'. Drie gasten uit Antwerpen hebben wij voor deze keer naar Utrecht weten te lokken: Maud Vanhauwaert, Rebekka de Wit en Freek Vielen, daarnaast het vertrouwde grut Sylvia Hubers en Bernhard Christiansen

muziek: Dominee- en dokterszoon

www.kortvreemdproza.nl

Een ouderwets NK poetry-slam is er ook weer deze week: morgen een halve finale verspreid over drie plekken in Utrecht (meer info: zie www.poeziecircus.nl), vrijdag een finale in Tivoli te Utrecht. Morgen ben ik erbij (in 'De Bastaard'), vrijdag misschien, weet ik het. Er zal hoe dan ook in elk geval geen tekort aan podiumdichters zijn aanstaande vrijdag, kwalitatief waarschijnlijk niet en kwantitatief heel zeker niet. Als er dan tenminste geen blaadjes op de sporen liggen of het onverwacht gaat sneeuwen.

 

En dan nog iets speciaals, iets wat ik met een zekere trots al wil vermelden, ook al speelt het pas volgend jaar:

Er komt een bundelpresentatie. In januari. Van een veelbelovende absurdistische dichter. Op 9 januari. Bij Blauw. De bundel dus van Arnoud Rigter met de titel "Het duimzuigende fossiel". Maar wij blijven niet hangen bij 'slechts' een bundelpresentatie, er komt ook gewoon een hele middag Blauw, dan dus mede onder de leiding van Arnoud Rigter en met als thema 'Beschuit met zwarte muisjes'. Ook de gasten zijn al bekend. Voor ons.

 

Meer januari over enkele weken, een gezegend weetikwat en alles, tot straks of volgend jaar,

bernhard

 

Back to top