november 2013: Alive en Buzzing, verjaardagsfeest met Charms, Dobbelslam, Vlaamse Vorlesebühne

Beste geachte lieve allemaal,

de feestmaand komt eraan, november. Eerst de vogelvlucht:

zat 2 november, 19.45, Centrale bibliotheek Utrecht: 'Alive en Buzzing'. De Vorlesebühne & Genetic Choir en andere gasten duiken in de wereld van insecten

zon 3 november, 13.30 uur: 'Utrechtgedichten', Nobelstraat 12a, Utrecht
http://www.kunstliefde.nl/nieuws/1382776707

woe 6 november, 20.00 uur, theater De Wilde Wereld, Wageningen:
verjaardagsfeestje oftewel 'Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante...'

zon 10 november, 14.30 uur, Café Averechts, Utrecht:
Poëzie-entiteit Blauw: Dobbelslam! (5de editie)

zat 16 november, 20.00 uur, Houtzaagmolen de Ster, Utrecht:
De Vorlesebühne: Vlaamse reuzen en waterkonijnen

Nu de loep:

zaterdag 2 november, 19.45 uur, Centrale bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167: 'Alive en Buzzing'
De mens en het insect: wie heeft meer last van de ander? Wie maakt de leukere geluiden? Wie heeft het boeiendere liefdesleven? Waarom schiet het maar niet op met het elkaar opeten?
Uitgenodigd door de Utrechtse bibliotheek zal De Vorlesebühne
 in samenspel met het improvisatiekoor Genetic Choir (http://geneticchoir.wordpress.com/) op zaterdag 2 november insecten bestrijden en vertegenwoordigen.
De schrijvers van deze Vorlesebühne zijn Sylvia Hubers, Hiekelien van den Herik en Bernhard Christiansen. Andere gasten op de avond zijn de schrijvers Midas Dekkers, Simon van der Geest en Ingmar Heytze, de wetenschapper Arnold van Huis en de wetenschapsjournaliste Dagmar van der Neut, de kok Jeroen van Nijnatten. Presentatie: Oscar Kocken. Toegang: gratis
Reserveringen graag via aanmelden@bibliotheekutrecht.nl

woensdag 6 november, 19.30 uur, theater De Wilde Wereld, Burgtstraat 1, Wageningen:
Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante...
Dit jaar vier ik mijn verjaardag eens in Wageningen. Iedereen is welkom. De entree is maar 10 euro. Verder hoeven geen cadeau's, je bent zelf voldoende cadeau. Er wordt ook iets voorgeschoteld. Reserveren graag via cm.appel@kpnmail.com. In het geval dat er te weinig reserveringen zijn zal mijn verjaardag in zijn geheel vervallen.

zondag 10 november, 14.30 uur, Café Averechts, Lijsterstraat 49, Utrecht:
Dobbelslam! (5de editie, lustrumfeest)
Deelnemers aan Poetry-slams klagen vaak over falende jury's, jury's die de goede dichter willekeurig en ongerechtvaardigd terzijde schuiven ten gunste van een of andere oubollige of modern-aanstellerige dichter, ten gunste van iemand met rammelende teksten of een nep-performance. Om deze misstand tegen te gaan organiseert Blauw jaarlijks een Dobbelslam, een slam waarin iedereen evenveel kans maakt om te winnen, een slam waarin de grillen van de juryleden ondergeschikt worden gemaakt aan de wijsheid van het lot. Dobbelstenen bepalen hoe succesvol de dichters zijn en de deemoedige kunst van de juryleden is het om zo overtuigend en boeiend mogelijk uit te leggen waarom de dobbelstenen gelijk hebben. Het publiek kiest het beste jurylid.
Geurt Roffel zal opnieuw proberen om zijn titel als beste jurylid te verdedigen,
Daan Doesborgh, Shirine Moerkerken, Dick Cools en Maaike Haneveld (Maaike nog onder voorbehoud) zijn dit jaar zijn uitdagers. Leendert Zoutewelle zal zijn titel als beste dichter proberen te verdedigen tegen een reeks verse deelnemers, o.a. Hanneke van Eijken, Martin M Aart De Jong, Rosa Schogt, Sam Berkson oftewel Angry Sam (U.K.), Maarten Beemster, Amelie Chantal Frenken. Presentatie: Bernhard Christiansen.
Meer info en inschrijvingen voor de laatste twee vrije plekken als dichter: info@bernhardchristiansen.
nl

zaterdag 16 november, 20.00 uur, Houtzaagmolen de Ster, Molenpark 3, Utrecht:
De Vorlesebühne: Vlaamse reuzen en waterkonijnen (een feestelijke buitenlandse editie!)
Vier excellente Vlaamse schrijvers en als soort van knecht Ruprecht eentje van Duitse afkomst zijn deze maand tot op het bot geslepen. Beitelscherp en precies dus. Stout Nederlands publiek kan gerust in mootjes gehakt en zachtjes gaar gekookt worden. Als dat nodig blijkt.
Met Delphine Lecompte, Tine Moniek, David Troch, Sylvie Marie, Bernhard Christiansen
Muziek: Zimihc
Reservering voor plek of open podium: vorlesebuhne@gmail.com
Toegang: 9/6 euro

Wij zijn op dit moment bij De Vorlesebühne wat aan het uitzoeken en inventariseren, wat kan er eventueel nog beter, hoe kunnen wij ons potentieël publiek beter bereiken? Wij horen graag suggesties, lof en klachten van onze bezoekers (of eventueel ook niet-bezoekers). Zulke mail graag naar vorlesebuhne@gmail.com.

Tot hier of daar en veel plezier in deze feestmaand,

bernhard

www.bernhardchristiansen.nl, www.kortvreemdproza.nl, facebook: De Vorlesebühne

Back to top