Raadselen

Raadselen

Een nieuw klein wereldscheppend project. Iets wat een bundel zou moeten worden, met illustraties. Er bestaan al een heleboel raadselen en ook wat oplossingen en andere dingen maar af is het nog niet. Inmiddels bestaat ook de optie dat de raadselen ipv een bundel een animatieserie kunnen worden. Hoe dan ook, hier het eerste raadsel.

 

 

Raadsel I

In een bakkerij zit een forse mevrouw van rond de zeventig. Zij zit de hele tijd een stukje appeltaart te betasten dat zij een uur geleden op haar bordje heeft gekregen. "nee nee, ik weet nog steeds niet of dat wel goed is." mompelt zij. Zij gaat nu met haar wijsvinger dikke gaten boren in de taart. "Nee, volgens mij zou dat anders moeten voelen." Voor de zekerheid laat zij nu 5 vingers tegelijkertijd in de appeltaart duiken en vormt daarna een vuist in de appeltaart. Zij sluit een ogenblik haar ogen, gaat rustig voelen. "Nee!", zij schudt haar hoofd. Daarna gooit zij de taart in een plastic tas en verlaat met taart en al de bakkerij. In een fietshok zit de oude Herman te bijten op zijn nagels. "Dikke nagels, beste kwaliteit!"
mompelt hij. Wanneer hij de forse mevrouw van rond de zeventig ziet naderen klaart zijn gezicht op. 'Heb je vis?" roept hij tegen haar. De vrouw knikt, grijpt in haar plastic tas naar de vis, schraapt met haar vingers zo goed als mogelijk de appeltaart van de vis. "O, heb je vis met appeltaart?" "Ja, maar de appeltaart is niet goed." "Laten we een pendel halen, misschien valt het wel mee." "Waar moeten wij op dit tijdstip een pendel vandaan halen?"
Ja, waar moeten Herman en de forse mevrouw van rond de zeventig op dit tijdstip een pendel vandaan halen?Back to top