Tweede bundelpresentatie, Vorlesebühne e.a.

Beste geachte lieve allemaal,

bedankt voor alle gelukwensen met het kind. Het kind is nu ook wel te koop, bij De Contrabas, in de boekhandel of via de mail bij mij.

Wie 27 januari niet erbij kon zijn is van harte welkom bij de tweede bundelpresentatie op 26 februari, een gezamenlijke bundelpresentatie met een zeer gewaardeerde vriendin en van de Vorlesebühne vertrouwde medespeelster uit Antwerpen, Maud Vanhauwaert. Maar hier de maandelijkse lijst:

Van 9-13 februari reis ik door Noordduitsland, 4 optredens op slams en Lesebühnes in Hamburg, Kiel, Lübeck. Dat zou dan dus een "Heimspiel" moeten zijn maar ja, ik ben benieuwd.

Op 14 februari is het eerste optreden van mij samen met mijn nieuwe pianiste (die vaker Isabelle zal vervangen) Marte Gerritsma. Wij spelen stukken uit het Charmsprogramma in het Bellevuetheater in Amsterdam. Het podium noemt zich Bies en is een soort van veredeld Open Podium, een Open Podium waarvoor je uitgenodigd wordt (en er zijn maar vier gasten op een avond).

Op 17 februari treedt ik op tijdens het Stukafeest in Groningen, op 18 februari treedt ik op als onderdeel van het publiek op een voorstelling van het Slavisch toneel te Amsterdam gebaseerd op de "Drie linke uren" van de groep rond Daniil Charms in 1927. (Maar doe geen moeite, dat is toch al uitverkocht.)

Op 19 februari is er weer een Vorlesebühne. 'Karige Korstjes' met Nyk de Vries, Kasper C. Jansen, David Troch, Liesbeth Mende en mezelf. En met muziek van het Gentse duo 'Ten Adem'. Afgelopen keer was er met 60 bezoekers een voorlopig record.

24 februari gaat er iets raars gebeuren in het Lieve Vrouwen Theater in Amersfoort, een gemengde absurdistische avond waar ik samen met Marte zal optreden. Verder weet ik nog niet veel behalve dan dat van alles geleid zal worden door Jelle de Bruijn van Absurd Nederland. Maar zelfs dat weet ik niet helemaal zeker.

En op 26 februari komt dus de tweede doop, gezamenlijk met het kindje van Maud Vanhauwaert': 'Ik ben mogelijk'. In onze molen, mooi informeel, nou eens zonder burgemeester en dat hele ratjetoe. Als voorafje een optreden van Sylvia Hubers en Lotte van Dijck, als hoofdmaaltijd een in elkaar gewrongen gezamenlijke bundelpresentatie van Maud en mij, als toetje naast nog eens Lotte ook een open podium waar iedereen welkom is om iets kleins te laten horen dat op de een of andere manier met 'Nu daarentegen' of met 'Ik ben mogelijk' of met Maud of met mij te maken heeft. Arnoud Rigter komt dan spreken en ik hoop op meer medespelers.

Entree voor de avond is twee euro.

Dus hopelijk tot ziens.

bernhard

Back to top