Vlak voor de neus en komend seizoen

Beste geachte lieve allemaal,

de ogen zijn op deze tekst gericht? Dan kan ik nu beginnen.

De site van de Vorlesebühne, www.kortevreemdeproza.nl, is vernieuwd. Wij gaan ook straks een nieuwe aanloop nemen om wekelijks een verse blog te plaatsen.

In het volgende seizoen blijft de Vorlesebühne maandelijks in houtzaagmolen De Ster spelen en zullen wij vaker in Perdu en 2 keer in Grand Cafe Brinkmann in Haarlem optreden met het maandprogramma. Het vertrouwde collectief en regelmatig verse gasten.

In oktober gaan wij voor het eerst een Kindervorlesebühne doen en in november doen wij internationaal en gaan wij ons vermengen met de oudste bestaande Vorlesebühne van de wereld, de Berlijnse 'Reformbühne Heim und Welt'.

Gekieteld door Marijke van Dorst van Salon Saffier zal ik komend voorjaar in haar theater weer eens spelen waar ik ooit mee begon; een voorstelling rondom mijn favoriete schrijver Daniil Charms.

Maar nu weer de korteafstandsbril:

Aanstaande donderdag 20 augustus zal de Vorlesebühne haar eigen tent hebben op de openingsavond van festival Noorderzon in Groningen (zie ook www.noorderzon.nl). Wij spelen 3 verschillende korte programma's van ca 30 minuten. Deelnemers zijn Sylvia Hubers, Maaike Haneveld, Caroline Kramer, Kasper Jansen en Bernhard Christiansen. Wij worden muzikaal begeleidt door de grande dame van onze Vorlesebühne, Bertine Klappe.

vrijdag 4 september + zaterdag 5 september, 21.30 uur: 'Multatuli, hoort u mij?'

Alle schrijvers zijn te jong gestorven. Zitten opgescheept met woorden die ze net niet meer op tijd hebben kunnen zeggen.
Het medium Bernhard Christiansen zal proberen met een aantal dode schrijvers in contact te treden om hun alsnog de kans te geven aan een luisterend publiek die laatste woorden te vertellen. Verwacht worden onder meer Multatuli, Gerard Reve,W.F. Hermans, Annie M.G. Schmidt. Hoe ervaren zij de dood, hoe kijken zij terug op hun leven op aarde?
Een bijzondere buitenvoorstelling in een prachtige binnentuin na zonsondergang, eerder met veel succes op Oerol en andere festivals gespeeld.

Lokatie: Tuin aan Ridderhofstad (Utrecht), ingang: rood poortje rechts van nr. 2 (bistro Le Clochard)
Toegang: € 12,00
Reserveringen en meer informatie via www.salonsaffier.nl.

Er komt eind van de maand nog eens een nieuwsbrief voor september, alvast wat data:

13 september: Blauw - Langzaam uit, Utrecht
19 september: De Vorlesebühne: 'Redden en Repareren', Utrecht
26 september: Utrecht voor Beginners, ja, ach, Utrecht
30 september: De Vorlesebühne: 'Redden en Repareren', Haarlem (o.v.)

De bril kan van het hoofd geschud, de ogen kunnen nu weer sluiten. Hopelijk tot ziens.

Back to top