Vorlesebühne

Vorlesebuhne

Het wemelt in dit land van poëzie, de korte proza lijdt een weggemoffeld en onderdrukt bestaan. Wij willen een stempel gaan ontwikkelen, een kleine stempel die wij samen op dit landje kunnen drukken. Er moet iets anders.

In Berlijn zijn de wekelijkse Vorlesebühnen een erg populair fenomeen, vaste kleine groepjes van mannelijke dertigers of veertigers die afwisselend op een literair-grappige manier over hun alledaagse ellende vertellen. Wij hebben van dat fenomeen een Nederlandse variant verzonnen. Geen mannelijke dominantie en geen voorspelbare humor, wel kort proza en wel ook schrijvers die van zichzelf een personage durven te maken en u dat voor willen lezen. En net als in Berlijn ook tussendoor eens een vreemd liedje, een theater-tekstje, een hoorspelletje, een kleine vreemde soap.

Vanaf oktober 2008 is de Vorlesebühne een maandelijks verschijnsel in Nederland, elke derde zaterdag van de maand om 20.00 uur speelt in de Utrechtse houtzaagmolen 'De Ster' (Molenpark 3) een nieuwe voorstelling, daarnaast reist de Vorlesebühne met speciale compilaties door het land.

Vaste kern van dit moment zijn: Bernhard Christiansen, Sylvia Hubers, Caroline Kramer.
Daarnaast is er een groeiende pool van schrijvers die af en toe bij ons op bezoek zijn, o.a. A.L. Snijders, Jan Veldman, Ingmar Heytze, Maud Vanhauwaert

+ open podium (3 x max. 3 minuten kort proza)

toegang: 6/5 euro

www.kortevreemdeproza.nl

zie ook website de weekkrant

of luister http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/41070992/items/41548294/

 

 

Back to top