Vorlesebühne, Blauw, Huiskamerconcert e.a. en een oproep voor de Dobbelslam op 14 november

Beste geachte lieve allemaal,

het is zover, het derde seizoen Vorlesebühne en het inmiddels al achtste seizoen 

Poëzie-entiteit Blauw zal volgend weekend beginnen.

De Vorlesebühne op 11 september om 20 uur (zaal open:19.30 uur) in onze thuismolen ('De Ster', Molenpark 3) heeft als uitermate gepast thema '11 september'. Speciale medespeler naast de vertrouwde stemmen en gezichten Sylvia Hubers, Bernhard Christiansen, Caroline Kramer en Kasper C. Jansen is de schrijver annex voetballer Jeroen Boone uit Gent (en hiermee hoop ik dan ook eindelijk wat meer voetballiefhebbers naar ons programma te kunnen lokken). Onze muzikant is voor de tweede keer Krijn Peter Hesselink.
entree: 6/5 euro
reservering voor stoelen en het open podium: info@bernhardchristiansen.nl
www.kortvreemdproza.nl

Op 12 september om 15 uur (zaal open: 14.45 uur) in cafe Averechts (Lijsterstraat 49) gaat Blauw aan 'Roeping' doen.
Wat bezielt mensen om de normale menselijke focus op boterhammen en laatste technische snufjes geheel kwijt te raken en hun leven op te offeren aan een project, een idee, een liefde, een of andere passie? Wat zijn dat voor mensen die daar voor ons uit springen en ons willen lokken of verwarren met hun overtuiging? Gasten zijn o.a. Maarten Das, een dichter die in korte tijd van bevlogen socialist in bevlogen franciscaan wist te veranderen. Simon Mulder, een dichter wiens roeping het lijkt om qua kleding en voordracht een ander tijdperk te vertegenwoordigen. De muzikant Jan Schellink, de meester in het vlugge wisselen van roeping, deze maand is zijn roeping onder meer de Otamatone, een wonderbaarlijk Japans instrument.
Presentatie en aanvullende roepingen worden gedaan door Jacqueline Korevaar en Bernhard Christiansen.
entree: gratis

Op 18 september is er weer eens een Nacht van de Poëzie in de Utrechtse stadsschouwburg. Onopgemerkt van het grote publiek dat op de bekende namen afkomt en geen gratis voorstellingen wil zien zullen zich in een rommelig zijvakje van de stadsschouwburg, in de Blauwe zaal, 24 verkreukelde slamdichters verzamelen om met elkaar te vechten en te dansen. En wie van de 24 de 'Slamnight' weet te winnen heeft de grote eer om rond half drie in de nacht ook nog eens in de grote zaal op te mogen treden, waar de restjes van het grote publiek, de restjes die geen moeheid kennen, deze dichter dan alsnog kunnen opmerken.

Op 19 september om 20 uur (huis open vanaf 19.30 uur) komt er weer een nieuw speciaal huiskamerconcert bij Isabelle. Ik weet een paar namen maar de lijst is nog niet compleet, vertrouw gewoon en reserveer (info@bernhardchristiansen.nl) of kijk later nog eens op mijn site. Het adres is Loeff Berchmakerstraat 5b.

Op 25 september zullen Isabelle van Dooren en ik op het Pindaconcert van Kees Wennekendonk weer een paar nieuwe fragmenten laten horen van onze twee projecten, 'Onsje' en Daniil Charms. Meer info over het gehele programma en alles vind je op www.keeswennekendonk.nl, reserveringen zijn mogelijk via mail@keeswennekendonk.nl.

Daarna ben ik eindelijk eens weg, twee weken, doe ik een spek en bonen-tournee door Duitsland. Optredens bij Poetry-slams in Hanau, Frankfurt, Keulen, Moers, Mannheim, Landsberg, Ulm, Stuttgart, Tübingen. Dat alles hier breed uit te smeren lijkt me niet zinvol, exacte data zijn te vinden op mijn site. En op www.myslam.net vind je weer meer over de locaties en omstandigheden.

En tot slot een oproep: In de aanloop naar het NK-poetryslam zal Blauw op 14 november de tweede editie van de Dobbelslam organiseren. Dobbelstenen bepalen het succes van de dichter, professionele juryleden leggen uit waarom de dobbelstenen gelijk hebben, uiteindelijk bepaalt het publiek het beste jurylid. De inschrijving is geopend, tot 1 oktober kunnen dichters zich melden die graag eens (of voor een tweede keer) aan dit feestje deel willen nemen: info@bernhardchristiansen.nl

Tot hier of daar en veel plezier met vallende blaadjes en dergelijke,

bernhard
www.bernhardchristiansen.nl, www.kortvreemdproza.nl

 

 

 

 

Back to top