Vorlesebühne en 'Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante' op Noorderzon en elders

Beste geachte lieve allemaal,

Grootse dingen zijn er gebeurt. Ik heb begin augustus een fles Poperings Hommelbier naast wat dichtbundels en vooral een mooi assortiment potloodjes gewonnen, bij de poetry-slam in Watou, West-Vlaanderen. En Maud Vanhauwaert, zusje van de Vorlesebühne, won de tweede prijs, een fles Hommelbier zonder poespas en potloodjes. En nu weer verder.

Afgelopen jaar stond de Vorlesebühne al op festival Noorderzon, stond er klaar en mocht niet spelen vanwege dreigend noodweer. Dit jaar staan wij er weer en hopen op wat beter weer. Wij spelen op maandag 23 augustus  2 verschillende voorstellingen van ca  45 min, om 21.15 uur en om 22.30 uur. Wij serveren hoogtepunten uit het individuele en gezamenlijke werk van Maud Vanhauwaert, Sylvia Hubers, Jan Veldman, Kasper C. Jansen en Bernhard Christiansen, omfloerst en aangevuld en opgezwiept door het improvisatie-duo Heug (Jan Schellink en Danibal).

3 dagen later ben ik al weer in Groningen te vinden, dan samen met pianiste Isabelle van Dooren. Wij spelen om 20.30 uur onze voorstelling ‘Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante’, gebaseerd op het werk van de Russische schrijver Daniil Charms en diverse moderne componisten (o.a. Stephen Westra en Stefan Meylaers). Wie eens meer wil weten over vrouwen, water en de dood,  wie niet bang is voor een humor die naast licht ook triest en pijnlijk is, wees welkom.

www.noorderzon.nl

Voor wie Groningen en Noorderzon te ver weg zijn is er een troost, die troost heet Franje en Amersfoort. Op festival Franje in Amersfoort spelen Isabelle en ik op zondagmiddag 29 augustus nog twee keer ‘Geleidelijk verliest de mens zijn gedaante’ (ca 50 min). En als extra toefje tussendoor gaan wij ons nog even voorstellen met een mini-voorstelling over onze wortels, gedichten gebaseerd op de jeugd van Isabelle en mij, bewerkt met moderne muziek, een voorstelling in wording van op dit moment kleine 20 minuten. Entree voor Charms is 4 euro, voor de kleine voorstelling twee euro, voor beide samen 5 euro. Het speelt waarschijnlijk in De Observant ter Amersfoort maar meer over het gehele programma en de locatie en alles kun je vinden op www.franje.nu. En als je wilt kijken en er de informatie nog steeds niet is, ga dan maar klagen, Harmen kietelen.

Overigens is er morgen ook weer eens een mooi Oud en Nieuw - feest in Amersfoort, morgen lijken de middelen  voor dit jaar van onze planeet  weer eens opgebruikt en dat wordt dan weer gevierd met veel oliebollen en muziek. Voor meer info zie http://www.overshootparty.org/. Afgelopen jaar was ik erbij, dit jaar heb ik het te druk met mijn voorbereidingen voor het nieuwe jaar.

In september worden naast de oliebollen dan ook de olifanten weer wakker, op 11 september is de eerste reguliere Vorlesebühne van het derde seizoen in onze houtzaagmolen, het thema is dan heel gepast ’11 september’. En op 12 september gaat Poëzie-entiteit Blauw jaar 7 beginnen, mijn partner is dan Jacqueline Korevaar en ons thema zal ‘Roeping’ zijn. Meer details over beide voorstellingen volgen begin september.

Oh ja, en ik heb nog een heel speciale uitnodiging/aanbieding. Tom Rijpert en Tjerk Jan Oordt van Neturnia maken dus elke keer voor Blauw heel speciale posters. Zin om eens heel prominent op zo’n poster terecht te komen (en dat zonder iets op een podium te moeten presteren)? Blauw wil graag de posters houden maar heeft voor het printen (het maken is puur liefdewerk van hun) eigenlijk geen geld meer. Wie in zijn eentje of samen met vrienden of familie 59,50 euro bij elkaar weet te sprokkelen kan een aflevering lang de officiële sponsor van Blauw worden (met drankje en kussentje op de stoel enzo en natuurlijk vooral een prominente plek op een unieke artistieke poster). Ik lonk. Wie lonkt terug?

bernhard

www.kortvreemdproza.nl

www.bernhardchristiansen.nl

Back to top