Lichaamswerk

in

Het Lichaamswerk bevat allerlei specifieke lichaamsonderdelen: een aantal ogen en veel oren, een oksel en wat schaamhaar, een netmaag en een uier, mooie spieren, tong en tanden, eieren en een garnaaltje, wegrottende ingewanden, het prettige bestaan in andermans buik. Maar vooral veel oren.

Tekst: Bernhard Christiansen
Muziek: Bas van Ruijven ( + eventueel Kim Soepnel)

Lichaamswerk speelde o.a. tijdens het Fringe-Festival in 2007


(…) Onvoorspelbaar, fantasievol, grappig, soms traag of juist van de hak op de tak, maar constant boeiend. De grote kracht van Christiansens programma is, dat je je regelmatig afvraagt: is dit maf gebrabbel of juist een scherpe, verrassende kijk op de dingen om ons heen?

Christiansen verstaat de kunst zijn publiek in een dromerige nevel van gelatenheid te vangen, om er vervolgens een essentie uit te lichten. Met als gevolg dat je nadenkt over bijvoorbeeld de hypocrisie van religies, de onvoorspelbaarheid van de toekomst of grenzeloze liefde.

Absurdisme als eyeopener. Heel verfrissend en goed voor je humeur.

Niels Bijvoet, Het Parool


Geen cabaret, geen poëzie, geen theater maar een mengelmoes met af en toe verrassend mooie momenten. In de vorm van een theatrale lezing, met subtitels als 'lichaamsverschijnselen', 'lichaam en leiderschap' of 'de toekomst van het lichaam', probeert Christiansen, laverend tussen absurdisme en hyperrealisme, het menselijke lichaam van allerlei kanten te belichten. (…) Bernhard Christiansen kan met zijn lichtvoetige en ontregelende woordkunst een echte verrijking vormen voor het Nederlandse theaterlandschap.
Sara van der Kooi, www.8weekly.nl


Back to top